20%
44.90
CHF35.90
Download est disponible immédiatement
A guide for doctors and pharmacists Vitamins, minerals, trace elements, amino acids or essential fatty acids - micronutrients have a great potential to maintain metabolic function and to prevent and treat diet-related diseases. However, nutritional requirements and optimal dosage vary considerably between individuals. This pocket reference provides accurate information to ensure optimal and save use of micronutrients. Clearly structured, it informs on 54 micronutrients, covering requirements, indication groups, deficiency signs and symptoms, dosages, specific interactions, and safety aspects. In addition, the preventive and therapeutic use of micronutrients for all age groups as well as for many common disorders is described. A comprehensive guide that helps to implement micronutrient application in everyday clinical practice - for the benefit of patients. 'This book itself has the character of a vitamin - small and easily-digestible portions of high quality.' (Prof. Dr. med. Gerhard Uhlenbruck) Der Apotheker Uwe Gröber (Jg. 1964) studierte in Frankfurt Pharmazie und zählt zu den führenden Mikronährstoffexperten Deutschlands. Dank seiner langjährigen praktischen Erfahrung und Kooperation mit verschiedenen Arztpraxen und Kliniken (z.B. Veramed Klinik in Brannenburg) überzeugt und begeistert er in Seminaren und Vorträgen zum präventivmedizinischen und therapeutischen Einsatz von Mikronährstoffen. Zu seinen Spezialgebieten zählen: Präventiv- und Mikronährstoffmedizin, Interaktionen zwischen Arzneimitteln und Mikronährstoffen, Metabolic Tuning, komplementäre Diabetologie und Onkologie. Er ist Gründer und Leiter Gründer der Akademie für Mikronährstoffmedizin, Autor und Koautor zahlreicher Publikationen, Fachbücher und Buchbeiträge und Mitherausgeber der Zeitschrift für Orthomolekulare Medizin. Neben seiner medizinisch-wissenschaftlichen Beratungstätigkeit in der pharmazeutischen Industrie ist er aktiv in der Aus- und Fortbildung von Apothekern, Ärzten und Ernährungswissenschaftlern tätig. Seminare unter www.mikronaehrstoff.de
Auteur
Der Apotheker Uwe Gröber (Jg. 1964) studierte in Frankfurt Pharmazie und zählt zu den führenden Mikronährstoffexperten Deutschlands. Dank seiner langjährigen praktischen Erfahrung und Kooperation mit verschiedenen Arztpraxen und Kliniken (z.B. Veramed Klinik in Brannenburg) überzeugt und begeistert er in Seminaren und Vorträgen zum präventivmedizinischen und therapeutischen Einsatz von Mikronährstoffen. Zu seinen Spezialgebieten zählen: Präventiv- und Mikronährstoffmedizin, Interaktionen zwischen Arzneimitteln und Mikronährstoffen, Metabolic Tuning, komplementäre Diabetologie und Onkologie. Er ist Gründer und Leiter Gründer der Akademie für Mikronährstoffmedizin, Autor und Koautor zahlreicher Publikationen, Fachbücher und Buchbeiträge und Mitherausgeber der Zeitschrift für Orthomolekulare Medizin. Neben seiner medizinisch-wissenschaftlichen Beratungstätigkeit in der pharmazeutischen Industrie ist er aktiv in der Aus- und Fortbildung von Apothekern, Ärzten und Ernährungswissenschaftlern tätig. Seminare unter www.mikronaehrstoff.de
Résumé
A guide for doctors and pharmacists
Vitamins, minerals, trace elements, amino acids or essential fatty acids micronutrients have a great potential to maintain metabolic function and to prevent and treat diet-related diseases. However, nutritional requirements and optimal dosage vary considerably between individuals.
This pocket reference provides accurate information to ensure optimal and save use of micronutrients. Clearly structured, it informs on 54 micronutrients, covering requirements, indication groups, deficiency signs and symptoms, dosages, specific interactions, and safety aspects. In addition, the preventive and therapeutic use of micronutrients for all age groups as well as for many common disorders is described.
A comprehensive guide that helps to implement micronutrient application in everyday clinical practice for the benefit of patients.
This book itself has the character of a vitamin small and easily-digestible portions of high quality.
(Prof. Dr. med. Gerhard Uhlenbruck)